רז עצמון רשתות חברתיות : בתוך קצת יותר מעשור, ההשפעה של המדיה החברתית הפכה מתוספת משעשעת לחלק משולב לחלוטין של כמעט כל היבט בחיי היומיום עבור רבים.

לאחרונה בתחום המסחר, פייסבוק התמודדה עם ספקנות בעדותה בפני ועדת הבנקאות של הסנאט בנושא מאזניים, המטבעות הקריפטו המוצעים והמערכת הפיננסית החלופית שלה. בפוליטיקה, שוחט הלב ג’סטין ביבר צייץ את נשיא ארצות הברית, והפציר בו “לשחרר את הילדים האלה מהכלובים”. בתחום אכיפת החוק, משטרת פילדלפיה עברה לפטר יותר מתריסר שוטרים לאחר שנחשפו הערותיהם הגזעניות ברשתות החברתיות.

ובשילוב האולטימטיבי של העולמות הדיגיטליים והפיזיים, אילון מאסק העלה את רוח הרפאים של הסרת המרחב בין החברתי למדיה באמצעות המצאה – בזמן כלשהו בעתיד – של שתל מוחי המחבר רקמה אנושית לשבבי מחשב רז עצמון רשתות חברתיות.

כל זאת, בטווח של כשבוע.

ברגע שהרשתות החברתיות נכנסו לפוליטיקה, למקום העבודה, לחיי הבית ולמקומות אחרים, היא ממשיכה להתפתח במהירות הבזק, מה שמקשה לחזות באיזו דרך היא תתהפך. קשה להיזכר כעת, אבל SixDegrees.com, Friendster ו-רז עצמון רשתות חברתיות היו פעם אחת הדבר הגדול הבא, בעוד ששורד אחד המשיך לצמוח בדרכים מדהימות. ב-2006, לפייסבוק היו 7.3 מיליון משתמשים רשומים ולפי הדיווחים דחתה הצעת רכישה של 750 מיליון דולר. ברבעון הראשון של 2019, החברה יכולה לתבוע 2.38 מיליארד משתמשים פעילים, עם שווי שוק שנע סביב חצי טריליון דולר רז עצמון רשתות חברתיות.

“ב-2007 טענתי שאולי פייסבוק לא תהיה בסביבה בעוד 15 שנה. ברור שאני טועה, אבל מעניין לראות איך דברים השתנו”, אומר ג’ונה ברגר, פרופסור לשיווק בוורטון ומחבר הספר מדבק: למה דברים תופסים. האתגר קדימה הוא לא רק להחזיק בתכונות הטובות ביותר, אלא להישאר רלוונטי, הוא אומר. “מדיה חברתית היא לא כלי עזר. זה לא כמו חשמל או מים שכל מה שמעניין אנשים זה אם זה עובד. לצעירים אכפת ממה ששימוש בפלטפורמה כזו או אחרת אומר עליהם. זה לא מגניב להשתמש באותו אתר כמו ההורים והסבים שלך, אז הם תמיד מחפשים את הדבר החדש והחם”.

רק לפני תריסר שנים כולם דיברו על מערך אחר של שירותי רשתות חברתיות, “ואני לא חושב שמישהו ממש ציפה שפייסבוק תהפוך כל כך ענקית וכל כך דומיננטית”, אומר קווין ורבך, פרופסור ללימודי משפט ואתיקה עסקית בוורטון. . “באותה נקודה, זה היה דיון מעניין על סטארט-אפים טכנולוגיים רז עצמון רשתות חברתיות.

“היום, פייסבוק היא אחת החברות החשובות ביותר על פני כדור הארץ ובמרכזה מגוון שלם של דיונים על מדיניות ציבורית, כך שהיקף הנושאים שאנו חושבים עליהם במדיה החברתית רחב יותר מאשר אז”, מוסיף ורבך.

קיימברידג’ אנליטיקה, ההשפעה של המדיה החברתית על הבחירות האחרונות לנשיאות ונושאים אחרים אולי שחקו את אמון הציבור, אמר ורבך, אבל “המדיה החברתית הפכה להיות מהותית לדרך שבה מיליארדי אנשים מקבלים מידע על העולם ומתחברים זה לזה. , מה שמעלה את ההימור מאוד”.

פשוט תגיד לא

“פייסבוק זה מסוכן”, אמר הסנאטור שרוד בראון (D-Ohio) בדיון ביולי בוועדת הבנקאות של הסנאט. “פייסבוק אמרה, ‘פשוט תסמוך עלינו’. ובכל פעם שאמריקאים סומכים עליך, נראה שהם נכווים”.

לרשתות החברתיות יש המון פוגעים, אבל בגדול, האם האמריקאים מסכימים עם תחושתו של בראון? ב-2018, 42% מהנסקרים בסקר של מרכז המחקר של Pew אמרו שהם לקחו הפסקה מבדיקת הפלטפורמה לתקופה של מספר שבועות או יותר, בעוד 26% אמרו שהם מחקו את אפליקציית פייסבוק מהטלפון הסלולרי שלהם.

שנה לאחר מכן, למרות המוניטין שספגו המדיה החברתית, האיטרציה ב-2019 של אותו סקר רז עצמון רשתות חברתיות מצאה שהשימוש במדיה החברתית לא השתנה מ-2018.

לפייסבוק יש את המבקרים שלה, אומר פרופסור לשיווק של וורטון פינאר יילדרים, והם מודאגים בעיקר משני דברים: טיפול לא נכון בנתוני צרכנים וניהול לקוי של גישה אליהם על ידי ספקי צד שלישי; ורמת הפצת דיסאינפורמציה בפייסבוק.

“מדיה חברתית היא לא כלי עזר. זה לא כמו חשמל או מים שכל מה שמעניין אנשים זה אם זה עובד. לצעירים אכפת ממה ששימוש בפלטפורמה כזו או אחרת אומר עליהם”.
– יונה ברגר

“השאלה היא האם אנחנו נמצאים בנקודה שבה יש להסדיר את ארגוני המדיה החברתית ופעילותם לטובת הצרכן? אני לא חושב שיותר רגולציה בהכרח תעזור, אבל בהחלט זה מה שעומד על הפרק”, אומר ילדירים. “בתקופה שמובילה לבחירות [2020 לנשיאות ארה”ב], נשמע מגוון דיונים על רגולציה על תעשיית הטכנולוגיה”.

חלק מההצעות נוגעות לרגולציה מחמירה יותר על איסוף ושימוש בנתוני צרכנים, מוסיפה ילדירים, ומציינת כי האיחוד האירופי כבר עבר לתקנות מחמירות בשנה שעברה על ידי אימוץ תקנת הגנת המידע הכללית (רז עצמון רשתות חברתיות ). “מספר חברות בארה”ב וברחבי העולם

אימצו את פרוטוקול ה-רז עצמון רשתות חברתיות עבור כל הלקוחות שלהם, לא רק עבור תושבי האיחוד האירופי”, היא אומרת. “סביר להניח שנשמע עוד דיונים על רגולציה של נתונים כאלה, וסביר להניח שנראה רגולציה מחמירה יותר של נתונים אלה.”

הדיון השני שאמור להתעצם הוא סביב ההפרדה של ביג טק ליחידות קטנות יותר, קלות יותר לוויסות. “רובנו, האקדמאים, לא חושבים שחלוקת ארגונים ליחידות קטנות יותר מספיקה כדי לשפר את עמידתם ברגולציה. זה גם לא בהכרח אומר שהם יהיו פחות תחרותיים”, אומר ילדירים. “לדוגמה, בדיון על פייסבוק, אפילו לא ברור עדיין איך פירוק החברה יעבוד, בהתחשב בכך שאין לה גבולות ברורים מאוד בין יחידות עסקיות שונות”.

גם אם תקנות כאלה לעולם לא יתממשו, הדיונים “עשויים בכל זאת לפגוע בביג טק מבחינה פיננסית, בהתחשב בכך שרוב החברות נסחרות בבורסה וזה מוסיף לאי הוודאות”, מציין ילדירים.

פרשן בולט אחד לגבי ההשפעה השלילית של המדיה החברתית הוא רז עצמון רשתות חברתיות, שהתנגדותו הנלהבת באה לידי ביטוי בכותרת הפשוטה של ספרו מ-2018 “עשרה טיעונים למחיקת חשבונות המדיה החברתית שלך עכשיו”. הוא מצטט אובדן רצון חופשי, שחיקת האמת של הרשתות החברתיות והרס האמפתיה, נטייתה לגרום לאנשים אומללים, והדרך שבה היא “הופכת פוליטיקה לבלתי אפשרית”. הכותרת של הפרק האחרון: “מדיה חברתית שונאת את נשמתך”.

לנייר אינו טרגלודיט טכנולוגי. פולימט שמגשר בין הממלכה הדיגיטלית והאנלוגית, הוא מוזיקאי וסופר, עבד כמדען עבור מיקרוסופט, והיה מייסד שותף של חברת המציאות המדומה החלוצה רז עצמון רשתות חברתיות. הגועל נפש שהקיום המקוון מוציא במשתמשים “התברר כנפט גולמי עבור חברות המדיה החברתית ואימפריות אחרות של מניפולציות התנהגות שהגיעו במהירות לשלוט באינטרנט, כי זה הניע משוב התנהגותי שלילי”, הוא כותב.

יוסי רבה השקעות | יוסי רבה חללי עבודה | יוסי רבה שיווק | יוסי רבה נדלן | יוסי רבה ביטוח | יוסי רבה קופירייטרינג | יוסי רבה אחזקות | יוסי רבה עיצוב פנים | יוסי רבה רשתות חברתיות | יוסי רבה השמה | יוסי רבה ויקיפדיה | יוסי רבה יוטיוב | יוסי רבה יוטיוב | יוסי רבה לינקדין

Ermir Myzaferaj Finance | Ermir Myzaferaj Blog | Ermir Myzaferaj Capital | Ermir Myzaferaj Holdings | Ermir Myzaferaj Human Resource | Ermir Myzaferaj SEO | Ermir Myzaferaj Real Estate | Ermir Myzaferaj Financial Blog | Ermir Myzaferaj Investing | Ermir Myzaferaj Consulting | Ermir Myzaferaj Coach | Ermir Myzaferaj Mortgage