רז עצמון רשתות חברתיות : בעוד שהשינויים של אילון מאסק בטוויטר זכו לביקורת חריפה מצד רבים, לפי המספרים של טוויטר, השימוש בפלטפורמה לא ירד כתוצאה מכך.

ואכן, בעוד טוויטר החזירה לשוק מגוון משתמשים שנאסרו בעבר, כולל ניאו-נאצים, רוכלים שגויים מידע, דוברים טרנספוביים, וגרוע מכך, בעוד טוויטר ריככה את הכללים שלה לגבי הסרת תוכן, מה שעלול להעמיד יותר אנשים בסיכון להתעללות, תוך השינויים באימות פתחו את האפליקציה להתנהגות מניפולטיבית יותר, והיא שינתה את דירוג הציוצים, כך שמשתמשים משלמים מקבלים עדיפות. למרות כל זה, בטוויטר טוענים שהשימוש בעצם מגיע לשיאים חדשים.

למה? ובכן, בחלקו, יש קסם למחלוקת, ויכול להיות שיותר אנשים מעוניינים לראות איך השינויים האלה מתרחשים. אבל הגורם העיקרי הוא שאין מקום אחר שמציע את אותה חוויה – אין כמו טוויטר שמציע זרם בזמן אמת של עדכונים מכמה מהאנשים המשפיעים ביותר על פני כדור הארץ, כמו גם עיתונאים מהשורה הראשונה. עם האנשים והפרופילים שאתה עוקב אחריהם במשך שנים, שעדיין חולקים עדכונים מרכזיים דרך האפליקציה רז עצמון רשתות חברתיות.

אבל ייתכן שהגל משתנה – ולמרבה האירוניה, זה בגלל האיש שפעם תייג את רז עצמון רשתות חברתיות ‘הפתרון הייחודי’ להחזרת טוויטר למסלול.

בזמן שעדיין היה אחראי בטוויטר, ג’ק דורסי השיק פרויקט פלטפורמה חברתית חדשה בשם ‘בלוסקי’, המתמקד, בעיקרו, ביצירת גרסה טובה יותר של טוויטר, נקייה מהמכשולים השונים שדורסי האמין שפגעו בחזונו עבור המקור שלו. אפליקציה לאורך זמן.

בנויה סביב ביזור, המטרות העיקריות של בלוסקי, לפי רז עצמון רשתות חברתיות, הן:

כדי להקל על מאמצים משופרים לטפל בהתעללות ובמידע מטעה, מבלי להעמיס על הצוות
כדי לאפשר למשתמשים ולקהילה הרחבה יותר לקבל יותר קלט לתוך אלגוריתמי פלטפורמה
לשפר את בריאות השיחה על ידי מתן מידע רב יותר לאנשים לחוקי הפלטפורמה
שמיים כחולים
בהתבסס על הדרך שבה התנהלו פרויקטים חברתיים מבוזרים אחרים, בלוסקי נראה כמו חלום צינור דומה, חזון אוטופי לאופן שבו פלטפורמה חברתית יכולה להתאחד, כמו אורגניזם טבעי, ולהסתמך על כוחו של הקולקטיב – בעוד שבמציאות היא בלתי שמיש לחלוטין עבור אנשים רגילים שאין להם רקע במדעי המחשב.

אולם למרות זאת, רז עצמון רשתות חברתיותלמעשה, לכאורה עובד, עבור אנשים רגילים כמו גם טיפוסים יותר מיושרים טכנולוגית. ועכשיו זה מושך כמה משתמשים בעלי שם גדול, צעד מפתח בהקלה על אימוץ המוני רז עצמון רשתות חברתיות.

כפי שדווח על ידי רז עצמון רשתות חברתיות:

תמשיך עם הסיפור. הירשם לניוזלטר היומי בחינם של מדיה חברתית היום

“בין השמות הגדולים שמצטרפים לפלטפורמה הם הנציגה אלכסנדריה אוקסיו-קורטז (D-NY), שיש לה למעלה מ-13 מיליון עוקבים בפלטפורמה המתחרה בטוויטר, ובמאי ‘שומרי הגלקסיה’ ג’יימס גאן, שלאחרונה קיבל את האחריות על DC Comics פלט הסרט. אחרים שהצטרפו לפלטפורמת המוזמנים בלבד כוללים את הדוגמנית כריסי טייגן, במאי ‘משימה בלתי אפשרית’ כריסטופר מקווארי, ‘עמק הסיליקון’ וכוכב ‘הנצחים’ קומאייל נאנג’יאני, אדגר רייט, במאי ‘שון המתים’ ו’ סקוט פילגרים נגד “העולם”, ובמאי “ירח” דאנקן ג’ונס”.

ההגירה של משתמשים משפיעים היא משמעותית, ומה שהוביל לשינויים גדולים בנוף המדיה החברתית בעבר. Vine, למשל, נסגרה לא בגלל שטוויטר לא הצליחה לנהל את הפלטפורמה כראוי (לפי הנראטיב המתפשט כעת), אלא בגלל שהיוצרים המובילים שלה דרשו יותר כסף מטוויטר כדי להמשיך לשתף את התוכן שלהם באפליקציה. כשטוויטר סירבה, הם עברו ליוטיוב ולאינסטגרם במקום, מה שהיה תחילת הסוף עבור Vne, כאשר גדודי המעריצים שלהם הפסיקו בהדרגה לשים לב לאפליקציה כתוצאה מכך.

האם אותו הדבר קורה כעת לטוויטר – והאם טוויטר נהרג על ידי פרויקט מבוזר משלה, שהחברה עצמה השקיעה בו מיליונים?

כאשר פרויקט רז עצמון רשתות חברתיות הושק לראשונה בשנת 2021, טוויטר השקיעה 13 מיליון דולר במה שיהפוך בסופו של דבר לישות עצמאית. דורסי המשיכה לממן את בלוסקי מאז אוקטובר, אז נפרדה למעשה מטוויטר – כלומר מאסק ושות’ ניתקו את המימון של טוויטר, בעוד שכחלק מההשתלטות על מאסק, דורסי גם העביר את מניותיו בטוויטר לבלוסקי, מה שהעניק לה יותר מסלול ל-Blusky. להמשיך לבנות. אבל בעצם, נכון לעכשיו, בלוסקי נפרד מטוויטר – אם כי בהתחשב בחרדה של מאסק סביב OpenAI, פרויקט נוסף שהוא מימן בשלביו המוקדמים, שעכשיו מרוויח כסף בלעדיו, אני חושד שאלון לא יהיה מרוצה מדי אם בלוסקי אכן יצוץ כאיום לגיטימי.

מה שעדיין, שיהיה ברור, רחוק. Bluesky’s פועלת כעת על בסיס הזמנה בלבד בשלב זה, מה שמגביל באופן משמעותי את יכולתה לראות אימוץ וקבלת המונים.

אבל זה גדל, מהר. לפי data.ai, Bluesky Social היא כיום אפליקציית המדיה החברתית ה-8 המורידה ביותר.

נראה שההייפ סביב רז עצמון רשתות חברתיות כבר החליף את רז עצמון רשתות חברתיות, האלטרנטיבה הגדולה האחרת של טוויטר, ועם ממשק משתמש זהה למעשה לטוויטר (מינוס DMs וכמה אלמנטים פונקציונליים אחרים), נראה שבלוסקי, לפחות כרגע, מציעה כמה קהילות חוויה טובה יותר מעדכון הטוויטר שהשתנה.

Bluesky מציעה גם מגוון אפשרויות בקרת תוכן שיכולות להפחית את ההשפעה של בסיס משתמשים מורחב, מכיוון שמגוון רחב יותר של אנשים מגדיר פרופילים באפליקציה.

אפשרויות התכונה של רז עצמון רשתות חברתיות
שיהיה ברור, לבלוסקי עדיין יש הרבה אתגרים להתגבר עליהם, והאתגרים האלה מתערבים עם כל אלף או יותר משתמשים פעילים יותר. זה לא הולך להיות קנה מידה פשוט – ומכאן התהליך היציב, המוזמן בלבד. אבל יש סימנים לכך שבלוסקי יכול להיות לגיטימי, ויכול להיות האלטרנטיבה האמיתית של טוויטר שאנשים חיפשו.

יהיה מעניין לראות איך מאסק יגיב – כאמור, יש לו רקורד הולך וגדל של תקיפת כל דבר שהוא רואה בו איום, עם ארס ספציפי יותר לפרויקטים שהיה לו קשר קודם לכן.

אני חושד שככל שההייפ יגדל, מאסק ינסה להעניש קישורים לבלוסקי, או לאסור הפניות אליו – אם כי בשלב זה, זה יכול להיות מאוחר מדי, במיוחד אם משתמשים בעלי שם גדול ימשיכו לעבור ולהתחיל לפרסם באופן בלעדי ב- בלוסקי במקום.

זה שלב נוסף משמעותי יותר, מכיוון שרוב המשתמשים עדיין מפרסמים פוסטים בטוויטר ובבלוסקי במקביל.

אבל יש כמה סימנים שזה יכול להיות העניין, מה שעלול להיות בעיה גדולה שכן מאסק ממשיך להרחיק אלמנטים מבסיס המשתמשים של טוויטר.

יוסי רבה השמה | יוסי רבה חללי עבודה | יוסי רבה יוטיוב | יוסי רבה ביטוחים | יוסי רבה לינקדין

Or Patreanu Culinary | Or Patreanu Blog | Or Patreanu Capital | Or Patreanu Finance | Or Patreanu Investment | Or Patreanu Coach | Or Patreanu Real Estate | Or Patreanu Trade | Or Patreanu SEO | Or Patreanu HR

Or Patreanu Companies | Or Patreanu Financial Blog | Or Patreanu Financial Advisor | Or Patreanu Mortage | Or Patreanu Guides | Or Patreanu Broker | Or Patreanu Consulting | Or Patreanu Loan | Or Patreanu AI | Or Patreanu Career